11.07.2010

kpop...

hari tu aku lepak dengan kengkawan aku 3 orang,
sorang bawak kawan, yang sorang agy bawak awek dy,
dah terlalu boring sangat aku play la lagu yang de dalam henset aku,

untuk pengetahuan korang dalam henset aku sumenya lagu kpop and trot,
mean totally korean la, bile ak play je, yg awek kawan aku mula dengar je la...

tapi bile dah lama dia leh gelak tengok aku, aku tanya dia apasal,
dan dia cakap kelakar, masa first jumpe aku, dia tak sangka pulak yang aku minat korean,
and dia cakap lagi, tengok daripada figure badan aku, dia langsung tak dapat nak kesan yang aku minat korean, mungkin sebab tu dia rasa kelakar.

tapi salah ke kalau aku nak layan korean, dan kelakar ke??

10.25.2010

Hampeh........

Aku tak tahu la ape masalahnye..... sume benda dalam life aku skang ni da tunggang terbalik dah...
setiap kali aku cube yang terbaik aku untuk mengubahnya at the end the result is still the same....
kawan pun hanya beberapa je yang still with me.... yang lain aku pun xtau la mne diorg pergi....

klau ni la yang tertulis untuk aku.... aku tak boleh nak wat pape...
just ape yang aku bleh wat ialah meredhakan sahaja la ape yang berlaku....

klau aku nk citer sume aku rasa xkan abih punya.... pe yg ak tulis ni just nk melepaskan ak nye bengang sahaja.... daripada aku melakukan sesuatu yang amat bangang..... ni sahaja la tmpt ak melepas segala pe yang terpendam di dalam hati aku ni....

ak rs mcm da bosan nk duk kat area kl ni.....
menyusahkan dirikan diri aku je....

ok la guys... aku sbnrnye x tdo agy ni....
mata xleh nk tdo...
memikirkan something yang amat besar....

10.18.2010

Bersawang.......

Korang mesti tergelakkan baca title post aku kali ni....
hahaha....
dah xtahu nk wat title pe.. 2 je la yang kuar dari pale ak ni....

Agak lama aku tinggalkan blog ni.....
yela memandangkan ak yang sentiasa sibuk sampai xde masa nak wat post baru...
(sibuk la sgtkn...hehehe)

sorry la da lama tinggalkan blog ni....
cume xtau nk wat post ape tu yang tinggal agak lama tu...
lpas ni ak try untuk sentiasa update ak nya blog ni....
hehehehe

3.13.2010

Ahli baru........

Pada hari rabu yang lepas 10 march 2010… bilangan ahli keluarga ak telah bertambah seorang… kakak ak telah melahirkan anaknya yang ketiga… selama ini ak mengharapkan untuk mendapat seorang anak sedara lelaki…. kerana kedua-dua anak kakak ak yang sebelum ini perempuan…. tetapi nampak nya harapan hanya tinggal harapan… seorang lagi anak sedara perempuan….

ak tidak dapat berada dihospital pada hari itu kerana ak ada kelas pada hari itu… namun smlm ak dapat juga melihat ahli baru dalam keluarga ak itu…. hehe….


adik ngn mak ak bersama dengan ahli baru keluarga kami....
hehe.... :)

ak geram je dengan anak kakak ak ni... cuz comel sangat2.... dy ikut muka kakak dy yang nombor 2... tangan ngan kaki pun same gak.... macam kakak dy time baru lahir dulu...

Ni anak kakak ak yang nombor 2... sebenarnya dy jeles dengan adik dy ni...
cuz dy dah takleh macam dulu agy.... dy dah ada adik sekarang ni....


video

video

2.11.2010

Maafkan Saya…..

 

DSC00033

Baru sebulan ak terima dirinya sebagai kekasih ak… namun dalam hati ini ak masih lagi menyayangi ex ak…. walaupun mungkin kami tak akan bersama lagi… ak harus menerima hakikat ini.. tapi ak tidak lagi sanggup untuk menipu kekasih ak itu dan terutamanya menipu diri ak sendiri…

walaupun hubungan ak dengan ex ak itu hanyalah seketika namun ianya amat bererti bagi diriku… ak dah cuba untuk melupakan perasaan ak ini namun ak masih lagi tidak boleh untuk  membuangkannya… adakah ak harus terus menipu diri ini or ak harus menamatkan segala penipuan ini???

sayang…maafkanlah diriku ini… kerana ak telah cube untuk menerima dirimu seadanya namun ak tidak dapat untuk menempatkan dirimu sepenuhnya di hatiku ini… ak tidak sanggup untuk menipu dirimu lagi sayang… dan ak juga tidak sanggup untuk menipu diriku ini lagi… ak yakin kamu akan menemui lelaki yang lebih baik daripada diriku ini sayang… maafkan ak…

ak tahu kalau ak mahukan sekalipun ianya tidak mungkin akan terjadi… kerana bagi ex ak, ak kini hanyalah bff dirinya sahaja… dan dia telah mengatakan yang dia tidak mungkin akan menerima diri ak ini lebih daripada itu… dan ak harus menerima hakikat itu…. namun ak sudah tidak sanggup untuk meneruskan penipuan terhadap diri dan juga hatiku ini…

mungkin ini lah jalan yang terbaik buat diriku… iaitu melepaskan dirinya pergi… dan membiarkan dirinya sentiasa gembira.. kerana kebahagian dirinya adalah kebahagian diriku…

2.04.2010

Kahwin

kenapa la sume mmbr2 ak mempersoalkan benda ni… ak dgn lom sedianye lagi… dengan banyak lagi perkara yang perlu ak selesaikan dulu… dengan kewangan ak belum stabil lagi… dengan kerja ak yang belum confirm dapat lagi…. dan ade beberapa perkara yang perlu ak selesaikan lagi… tapi yang paling pentingnye ak belum lagi ade calon yang sesuai…

tapi ape yang ak pikirkan ialah benda ni takkan ak laksanakan sebelum ak menamatkan degree ak, sebelum ak dapat kerja dan sebelum berada dalam keadaan yang sangat stabil daripada segi kewangan,  dan juga yang lain-lain….

bukannye senang klau nak kahwin ni… kalau dengan kewangan ak yang tak stabil skang ni, ak nak bagi anak orang tu makan pe… takkan lah ak nak bagi makan roti je tiap-tiap hari….

dengan mak ak lagi… da la mak ak da letak syarat-syarat yang mak ak nak… but most important mak ak nak interview dulu calon menantu die… hehe….

buat kengkawan ak yang persoalkan bile ak nak kahwin tu… korang tunggu je lah kad jemputan smpai kat korang k... ak takkan lupekan korang sume… dan ak nak tanya korang balik… korang bile pulak???? jawab jangan tak jawab.. hahaha….

1.22.2010

Mggu dpn final…….

 

Arggghhhh… tension nye ak sem ni….. da la ngn duration dy short gler b*&i… membuatkn ak tak dpt rehat yg amat cukup…… mggu dpn lak da final da…. lega skit ar ak cuz assignment suma da siap…. tggl 1 je nk kne anta agy….

tp ak da x sbr nk tggu sem ni abih… leh rehat lama skit… haha… sebulan dpt cuti… rehat, rehat, n rehat….. mengembalikan tenaga yg telah kehilangan haha….

1.17.2010

update 1…..

sekarang ni jam kt laptop ak menunjukkan pukul 2.42 pg…

tp ak xtau nape ak still agy xleh nk lelapkan mata ak ni….

maybe sbb status dy yg ak bace kt facebook td….

maybe that is not a good news for me… bukan maybe agy da tp mmg not a good news for me…..

tp ak rasa lega kerana dy da dpt blik cinta hati dy…..

ak hanyalah bleh tumpang gembira n tgk dy gembira hanya drp jauh je…

im still trying to throw away my feeling toward her… but until now i cant…..

since the night that im argue with her… until today she was in my mind……

but there is nothing i can do… just be happy for her…

n just let her happy with her life….

1.14.2010

im really sorry.....

mungkin sudah tiada lg peluang untuk persahabatan kite bersatu kembali....
namun sy sentiasa akn mengingati awk kerana....
sy msih lg memerlukan awk di sisi walaupun bkn sbg kekasih sy tp....
hanya sbg kwn baik yg sentiasa membantu sy....

kenangan bersama awk akn sy simpan sampai bile-bile...
kerana walaupun hanya seketika namun ianya amat bererti bg sy...

hanya kemaafan yg sy pinta....
namun jika itu tidak dpt diberikan....
biarlah sy berlalu pergi drp idup awk...

kerana tnpa kemaafan awk...
sy tidak dpt untuk kembali....
berkwn dgn awk.....

maafkan sy dear.....
that all i need....
just a forgiveness......

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails